Selectează o Pagină

Microclimat

Calculatoarele de climatizare pot controla toate combinațiile posibile de ventilație și temperatură pentru halele de creștere a păsărilor.
Acestea pot comanda sisteme de ventilație de toate tipurile: naturală, mecanică, de acoperiș, transversală și longitudinală.

Calculatoarele noastre înregistrează, in funcție de preferințele dumneavoastră, temperatura și umiditatea din hală,  temperatura exterioară, conținutul de dioxid de carbon, viteza aerului din hală și a celui exterior. Cu aceste setări, păsările dumneavoastră se vor bucura întotdeauna de climatul perfect.

Avantaje:

– testate și optimizate de-a lungul multor ani de utilizare;
– fiabilitate si siguranță de funcționare ridicată;
– flexibilitate mare: se pot configura de către utilizator în funcție de cerințele acestuia;
– limbaj utilizator-computer ușor de accesat, pe bază de pictograme;
– permit programare pentru toate configurațiile de ventilație folosită: ventilație de bază, tunel, mixtă, proporțională și/sau ciclică;
– curbă de temperatură programabilă până la 10 puncte în funcție de vârsta puilor;
– curbe de ventilație în funcție de vârstă, curba de umidificare;
– corecție a ventilației pentru umiditatea maximă setată;
– corecție de ventilație în cazul căderii bruște a temperaturii exterioare (funcție auto-învățare în funcție de climatul în care este folosit);
– posibilitate de sincronizare a ventilației cu clapeții de admisie prin senzor de presiune pentru optimizarea ventilației minime;
– oprirea automată a răcirii peste un prag de umiditate setat;
– răcire comandată ciclic pentru un randament maxim de performanță;
– decalajul răcirii sau al încălzirii față de punctul principal de temperatură setat;
– căldura poate fi comandată pe mai multe zone, fiind posibilă omogenizarea temperaturii în hală;
– posibilitate de parolare pe nivele de acces pentru securitatea configurației setărilor și opțiunilor;
– prin conexiune opțională la un router special, pot fi accesate de la orice calculator de birou, smartphone sau tableta, permițând vizualizarea parametrilor, cât și comanda de la distanță.

Computer climatizare MIRA

Mira este un calculator de clima folosit in halele de pui pentru controlul microclimatului, sistemului de furajare si adapare. Acesta controleaza doua grupuri de ventilatie variabila si opt fixe in functie de temperatura, umiditate si CO2, patru zone de incalzire, doua zone de admisie aer si iluminatul in hala. De asemenea, computerul inregistreaza informatii cu privire la consumul de apa si furaj, pastrand un management pe tot parcursul seriei de crestere a puilor, ce poate fi accesat de pe calculatorul personal prin comunicare la distanta si prin intermediul programului Rainbow.

Computer climatizare FORTICA

Fortica este un calculator de proces cu un sistem universal de automatizare a halelor de pasari, extrem de ușor de utilizat și care oferă un control total asupra tuturor proceselor din hala. Acest sistem all-in-one este potrivit pentru toate tipurile de pui de carne. Reglează, controlează și monitorizează sistemele de clima, furajare, adapare, iluminat, cântărirea pasarilor și a silozurilor. Funcționarea completă a ecranului tactil face acest sistem extrem de ușor de utilizat. Computerul Fortica poate fi, de asemenea, conectat la distanță prin aplicatie cu ajutorul internetului și la un program inovator de gestionare a fermei, pastrand astfel un management complex al seriilor de crestere.

Computer climatizare ORION

Orion poate monitoriza și gestiona toate situațiile existente intr-o hala de pui: procese de control pentru ventilație, încălzire, răcire, furajare, adapare, înregistrare hrana si apă și lumină. Computerul este potrivit pentru toate sistemele de ventilație, de la ventilatie naturală, ventilație mecanică, ventilație de creastă, ventilație longitudinală, ventilație încrucișată și toate combinațiile posibile ale acestora. Nivelul de ventilatie este determinat de temperatura și umiditatea din hala si poate fi influentat de temperatura exterioară. Un senzor de CO2, de presiune negativa si o stație meteo (pentru a calcula viteza și direcția vântului) pot fi, de asemenea, conectate. Calculatorul se poate conecta la sistemul de control la distanta cu ajutorul modulului Smartlink si a programului Rainbow.

Computer climatizare SIRIUS

Sirius CL controleaza doi pasi individuali de ventilatie variabila si opt pasi de ventilatie fixa, ventilatie tunel, damper, doua zone de clapeti, doua zone de incalzire, un pas de racire, umidificare si trei temporizatoare in functie de temperatura interioara cu influentele temperaturii exterioare, umiditatii si a presiunii negative din hala. Calculatorul se poate conecta prin legatura CAN la sistemul de comunicatie si control la distanta, cu ajutorul modulului Smartlink si a programului Rainbow.

Sirius V controleaza doi pasi individuali de ventilatie variabila si sase pasi de ventilatie fixa, doua zone damper, doua zone de clapeti, doua zone de incalzire, un pas de racire, umidificare si un temporizator in functie de temperatura interioara cu influentele temperaturii exterioare, umiditatii si a presiunii negative din hala. Calculatorul se poate conecta prin legatura CAN la sistemul de comunicatie si control la distanta cu ajutorul modulului Smartlink si a programului Rainbow.

Modul EKU

EKU este o unitate de comanda ce controleaza motoarele sistemului de admisie a aerului. Mai exact, modulul alimenteaza macaraua electrica care actioneaza clapetii de admisie de aer din halele de pasari.
Unitatea poate fi operata manual sau automat. In cazul modului automat, CAN-IO-EKU primeste pozitia dorita de la calculatorul principal (Orion/ Mira/ Sirius/Fortica ) prin intermediul retelei de comunicare CAN-Local.

Modul EPU

EPU-12 reprezinta un control de tip triac pentru ventilatie sau iluminare. EPU-12 poate fi controlat de un semnal extern 0-10 V DC (de la un calculator principal). De asemenea, EPU-12 dispune de un contact normal deschis pentru semnalarea alarmei. Panoul se foloseste pentru ventilatia variabila din halele de pasari sau pentru iluminatul variabil, avand functia de dimmer.

Modul CAN IO LCA

CAN IO LCA primeste informatii despre greutatea hranei si despre greutatea pasarilor din hala de la celulele de cantarire asezate sub picioarele silozului si a celulei cantarului de pasari. Panoul transmite aceste informatii mai departe catre calculatorul principal prin legatura CAN. Acesta este prevazut cu un releu de alarma.

Modul Smartlink

Smartlink este o interfata ce permite conexiunea calculatoarelor principale din halele de pasari la un PC, modem retea locala sau internet. Utilizand programul Rainbow+ pentru PC sau aplicatia smartphone, este posibil controlul si managementul la distanta prin aceasta interfata pentru calculatoarele Sirius, Mira si Orion.

Panou control convertizor frecventa AK

Panou este utilizat pentru controlul ventilatiei variabile din halele de pasari. Convertizorul se leaga direct la motorul ventilatorului, avand functia de dimmer in frecventa, modificand in functie de cerere, rotatia pe minut a motorului. Panoul primeste de la calculatorul principal informatia cu privire la necesarul de ventilatie din hala, sub forma semnalului analogic 0-10V.