Selectează o Pagină

Despre noi

                 

                        CERTIFICARI SI DIPLOME 

Din anul 1974

Pe 24 iunie 1974 a fost infiintata compania ALKE. Fondatorii firmei sunt Dl. Van Alphen si Dl. Keurhorst. Primele doua litere din numele de familie ale acestora, AL si KE au format denumirea companiei ALKE.

La inceputul anilor ’80, fiii proprietarilor (Adri si Derk-Jan) au venit in companie. Au inceput sa munceasca in fabrica, invatand cum sa fabrice si sa asambleze produsele de la cap la coada. Dupa cativa ani de training, amandoi au inceput sa calatoreasca: Dl. Adri van Alphen in tarile vorbitoare de limba spaniola (in principal in America Latina) si Dl. Derk-Jan Keurhorst in sud-estul Asiei si in Europa Centrala.

In iulie 1994, fiii au preluat conducerea companiei parintilor lor. Dl. van Alphen a preluat responsabilitatile tatalui dumnealui (departamentul administrativ si financiar), pe cand Dl. Keurhorst a preluat partile de productie si dezvoltare. Au continuat, de asemenea, si pe partea de vanzari.

In 1976, Alke a cumparat o firma producatoare de placi ceramice, acestea fiind piatra de temeliei a incalzirii cu infrarosu pe gaz. Aceasta companie facea parte din grupul Porceleijnen Fles din orasul olandez Delft (cunoscut in toata lumea pentru produsele din portelan Delfs Blue, 100% olandeze, de peste 350 de ani). Prin aceasta achizitie, Alke a devenit producator de placi ceramice, special concepute pentru radiatia infrarosie, tehnologie ce reduce costurile la energie cu 20%.

In anii ’90

A luat nastere Alke Agro, special pentru tarile din sud-estul Asiei si pentru Europa de Est. Au folosit in continuare denumirea Alke, ce era foarte cunoscuta in toate lumea, in 64 de tari. Avand in vedere ca puteau distruge acest nume Alke intr-o clipita, era foarte important ca aceste produse sa fie de cea mai inalta calitate. Au selectat numai furnizori de top si sisteme de calitate pentru a le produce in propria hala.

In 1996, Alke Agro a inceput sa fabrice hranitori pentru sistemele de furajare pentru pasari din material pur (nu material reciclat) de la un producator german (Bayer). Aceste hranitori sunt inca o garantie a calitatii: pot rezista in climatele reci si calde din Europa si sud-estul Asiei, de la -40°C la +40°C.
In 1998, Alke a cumparat un producator belgian De Kimpe ce fabrica de 30 de ani spirala pentru liniile de furajare. Compania putea produce acum spirale de toate dimensiunile, pana la o lungime maxima de 120 de metri. Materialul folosit este originar din Belgia, de la Bekaert, si este special conceput pentru producerea spiralelor.

In 1999, Alke a cumparat competitorul Alsogas din Soest, complet cu masini si utilaje de productie. Alsogas producea incalzitoare care puteau fi folosite in agricultura si, de asemenea, avea o gama variata de sisteme de incalzire exterioara, care sunt produse si in ziua de azi de Alke si comercializate in principal in Europa.

In 1999, Alke a achizitionat compania numita Brouwer Machinery din Soest. Aceasta fabrica pentru Alke, inca din 1974, toate piesele din alama (duze, suport duze, conectori furtun si tuburi venturi). Din acel moment, aceasta activitate a intrat in linia de productie Alke.

In anul 2000

Alke a angajat un inginer de la Gastec Olanda, Dl. Herman Wind, pentru certificarea CE si dezvoltarea tuturor incalzitoarelor pe gaz ce erau produse in fabrica Alke. El a pus bazele unui laborator complet cu toate analizoarele necesare pentru a certifica produsele Alke si pentru a le mentine la cel mai inalt standard. In 2010, Alke a cumparat pentru laborator un analizor special conceput pentru masurarea intensitatii radiatiei, la acel moment fiind numai 3 vandute in toata lumea. Prin intermediul laboratorului si a domnului Herman Wind, facem parte acum din topul mondial al producatorilor de sisteme de incalzire cu infrarosu.

In 2004, Alke a cumparat o companie din Romania ce era specializata in sisteme de incalzire, aer conditionat si ventilatie din 1999, si anume Total Confort Srl din Brasov. Denumirea s-a schimbat in Alke–Total Confort Srl.

Alke-Total Confort este pentru Romania si pentru tarile vecine o companie cu departamente proprii de vanzari si service, ce comercializeaza atat sisteme de incalzire cu infrarosu, cat si echipamente de crestere a pasarilor.

In 2004, Dl. Van Alphen si Dl. Keurhorst au cumparat o cladire privata in Brasov Romania, de 5300 mp. Renovarea halei a durat aproximativ un an si in aprilie 2005 a inceput productia de sub-componente. In Brasov are loc pre-productia pentru firma mama din Olanda, care face asamblarea finala si testarea inainte de export. Produsele vandute in tarile balcanice sunt fabricate si intretinute de compania din Romania.

In 2010, Alke era reprezentata in 96 de tari din toata lumea. In acelasi an, fiul domnului Van Alphen, Robert Van Alphen si-a facut debutul in companie, avand parte de acelasi tip de training: prima data in fabrica pentru cativa ani si apoi in departamentul de management.
Alke este un producator ce isi alege cu atentie materialele: de la materia prima la produsul finit. Alke produce incalzitoare luminoase cu infrarosu cu puteri de la 800 watt pana la 45 kW, tuburi radiante de la 11 kW la 51 kW si panouri radiante de la 50 kW pana la 500 kW.

Alke Agro este compania producatoare de echipamente pentru halele de crestere a pasarilor. Alke Agro fabrica in propria hala de productie hranitoare, linii de adapare, transportoare de furaje, spirale pentru linia de furajare si sisteme de iluminare. In materia de ventilatie, colaboram cu firma Vosterman (Multifan, producator olandez), pentru clapetii de admisie cu Tulderhof, iar pentru calculatoare de climatizare cu Hotraco. In anul 2013 a inceput productia si testarea de ventilatoare AK140.