Incalzirea industriala

Chiar daca in tara noastra sunt din ce in ce mai putine fabrici, tot este important sa stim cum putem sa beneficiem de un profit cat mai mare posibil atunci cand dispunem de o industrie. Pentru acest lucru este foarte important sa stim cat mai multe lucruri despre cum putem sa reducem cheltuielile fara ca acestea sa afecteze muncitorii care lucreaza in fabrica. Exista mai multe domenii unde putem sa facem modificari in asa fel incat sa scapa cheltuielile, insa eu voi aborda numai unul dintre acestea si anume la nivel de incalzire industriala.

1
Exista mai multe tipuri de sisteme de incalzire industriala, printre care putem aminti de tuburi radiante, panouri radiante si de generatoare de aer cald. Toate aceste sisteme au aceleasi avantaje, si anume produc caldura la locul dorit in timp scurt, functioneaza fara zgomot si fara circulatia fortata a aerului si a prafului, emana o caldura confortabila in cel mai scurt timp posibili, se monteaza pe perete, astfel nu deranjeaza muncitorii, montarea este simpla si are costuri minime si cel mai important avantaj ar fi scaderea consumului de energie, astfel reducand costurile.

Tuburile radiante sunt sisteme de incalzire ideale pentru incalzirea incaperilor mari si foarte mari. Aceste sisteme sunt foarte eficiente in cazul in care doriti sa incalziti hale, depozite, centre comerciale, sali de sport sau spatii de productie. Tuburile radiante functioneaza in doua trepte de putere, astfel fiind capabile sa asigure mai mult confort termic si in acelasi timp sa scada consumul de energie, astfel scazand cheltuielile. Aceste tuburi sunt fabricate din aluminiu, fiind foarte economice.

Panourile radiante sunt niste sisteme care pot asigura incalzirea totala sau partiala a spatiilor in care sunt montate. Pot fi utilizate in cazul in care doriti sa incalziti o incapere mare, cu o inaltime mai mare de 4 m, cum ar fi hale industriale, sali de sport, depozite sau chiar si stadioane. Aceste panouri radiante sunt ceramice, iar in urma arderii, caldura emanata incalzeste materialul ceramic care apoi este convertit in radiatii infrarosu cu ajutorul carora puteti optine o caldura asemanatoare ce cea de la soare. Folosind aceste sisteme puteti incalzi partial sau total spatiul dorit astfel putand face economii la energie in cazul in care nu functioneaza toata fabrica.

Generatoarele de aer cald sunt sisteme destinate spatiilor foarte mari, cum ar fi centre comerciale, baloane de fotbal, depozite sau service-uri auto. Aceste sisteme functioneaza pe baza unor calcule precise in functie de dorintele clientului. In cazul in care optati pentru astfel de sisteme, trebuie sa stiti faptul ca ele functioneaza cu o gama larga de temperaturi, asigurand exact cate grade sunt nevoie in spatiul dorit.

Toate aceste sisteme de incalzire industriala pot aduce un profit consistent prin asigurarea unui confort la locul de munca pentru muncitori, care o sa lucreze din ce in ce mai bine. Pe langa acest fapt este important de retinut, ca utilizarea sistemelor de incalzire puteti reduce cu aproximativ 50% consumul de energie electrica, reusind astfel sa reduci cheltuielile pe termen lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *