Clapeti admisie aer

Clapeții Flash 3300 reprezintă un progres revoluționar în materie de control al aerului. Direcția aerului nu este afectată de clapetul de admisie (cantitatea de aer). Intre timp, acest sistem de admisie a aerului și-a dovedit valoarea în sutele de hale din toată lumea.

Flash 3300 direcționează aerul proaspăt de afară înainte să pătrundă în hală. Direcția aerului este influențată de lamelele ajustabile. Acestea pot fi reglate oricând doriți. Cantitatea de aer este ajustată cu ajutorul unei uși glisante foarte bine izolată (22mm XPS polistiren extrudat).

Clapeții de admisie sunt potriviți pentru mai multe hale de creștere a animalelor: păsări, porci și viței. Sistemul este disponibil, de asemenea, și în varianta transparentă (care permite pătrunderea luminii naturale).

Sistemul de admisie Flash este indicat pentru situațiile în care un volum mare de aer trebuie direcționat în anumite puncte ale halei:

- in cazul halelor cu o lățime foarte mare, Flash poate ghida aerul pe distante mari;

- evită obstacolele din hală, cum ar fi cuștile, cuibarele automate și grinzile de acoperiș;

- fără curenți de aer în cuibare.

Clapeții de admisie X-stream sunt fabricați dintr-un plastic foarte rezistent. Cadrul de 40 mm grosime conține la interior polistiren expandat dens, ceea ce îi conferă un grad ridicat de izolație termică.

Sunt disponibile doua metode de acționare, prin intermediul unui reglaj simplu cu arc. Ajustarea standard pentru clapetul de admisie este cea cu închidere automată, însă dacă optați pentru deschidere, acest lucru poate fi schimbat foarte ușor.

Clapetul se deschide la început doar in partea de sus, trimițând tot aerul de intrare spre coamă. După o perioadă prestabilită, acesta se deschide și în partea de jos, direcționând admisia de aer înspre podea, creând astfel un amestec plăcut.

Sistemul 3 in 1 permite deschiderea individuală în trepte a celor 3 clapeți de admisie, folosind doar un vinci cu motor. Acest sistem creează un debit de aer mai profund în momentul în care folosiți ventilația minimă.

Clapeții de admisie VFG-145, fabricați din poliuretan de înaltă calitate, asigură soluții complete în practic toate conceptele de ventilație, atât în halele de creștere a păsărilor, cât și a porcilor. Clapeții sunt acționați prin intermediul unui sistem de deschidere automat.

VFG-145 poate fi folosit cu succes în zonele cu un climat rece, datorită utilizării poliuretanului de înaltă calitate cu grad ridicat de izolație.

Acest sistem de admisie este prevăzut cu o clapetă cu forma curbată care ghidează aerul în direcția animalelor.

Fluxul de aer se face in felul următor: când clapetul se deschide, aerul poate intra numai pe sus. In acest fel, acesta este dirijat exact in hală. După 35%, clapetul se deschide și în partea de jos, de asemenea. Aerul este acum direcționat înspre podea, creând un efect plăcut.

Poliuretanul este un material superior; este rezistent la coroziune și la acizi. Gradul ridicat de izolație protejează sistemul împotriva condensației, la diferențe mari de temperatură. Greutatea clapetului de admisie este mică, așadar nu necesită cereri speciale cu privire la capacitatea de încărcare a clădirilor în care este folosit sistemul.

Clapetul de admisie 4 Seasons este unul robust, simplu și fiabil, fiind comercializat de mai bine de 20 ani. Acesta are un flux de aer plăcut și simplu.

Fluxul de aer se formează astfel: când clapetul se deschide, aerul intră numai pe sus. Până la 10-15% deschidere, aerul este direcționat doar pe deasupra; la o deschidere mai mare, aerul este amestecat foarte bine.

Cadrul este fabricat din tego rezistent la apă. Clapetul este foarte bine izolat termic, având un strat de izolație din spumă de 15 mm. Acest material spumos asigură, de asemenea, o închidere corespunzătoare în margini. Prin urmare, clapeții de admisie 4 Seasons nu permit pătrunderea curenților de aer.